Schroefmachines

Het aandraaien van schroeven kost vaak veel tijd. Helemaal als u bezig bent met het in elkaar zetten van een kastje. Er gaan vaak een hoop schroeven doorheen. Als u het professioneel wilt aanpakken dan kunt u gebruik maken van een schroefmachine. Met een schroefmachine draait u de schroeven er stevig in binnen een paar seconden. De machine werkt snel en kan zo diverse schroeven binnen een kort tijdsbestek erin draaien. De schroefmachine is voor iedere klusser zowel professioneel als thuis de perfecte oplossing voor iedere klus. De machines zijn robuust gebouwd en zijn vaak lichtgewichten. Zo kunnen ze eenvoudig mee in uw gereedschapskoffer.

Schroefmachine

Een schroefmachine uitkiezen

Makita DF330DWE schroefmachineAls u eens op Google intypt schroefm achine dan zal het aanbod u verbazen. Er zijn diverse merken en soorten machines. Het aanbod is zo groot dat u bijna geen idee heeft welke u moet kiezen. Het kan handig zijn als u informatie hebt die u kunt gebruiken om te vergelijken. U kunt zo kijken welke machines handig zijn om in uw kluskoffer te stoppen. De machines kunt u vergelijken op mogelijkheden, formaat en kracht. Een aantal technische gegevens worden hier uitgelegd zodat u direct een beeld heeft van de verschillen.

Accu of op stroom

Bosch PSR SchroefmachineDe eerste keuze die u mag maken bij het uitzoeken van een schroefmachine is accu of stroom. U zult zien dat er een stuk meer schroefmachines op een accu zijn dan op stroom. De meeste machines zijn klein en handig om mee te nemen in het koffertje. Het is dan onhandig als ze nog een lang snoer bij zich dragen. Het voordeel van een snoer is dat ze wel direct gebruikt kunnen worden zodra de stekker in het stopcontact gaat. Toch kiezen de meeste mensen voor een accu schroefmachine. Bij een accu machine is het belangrijk om te kijken naar het soort accu. U kunt kiezen uit Li-ion, NiCD en de NiMH. De NiCD was één van de eerste accu’s voor een boormachine. De techniek is verouderd, maar het voordeel is wel dat de accu’s goedkoop zijn. U kunt dus goedkoop een schroefmachine aanschaffen met extra accu’s. Het nadeel van de NiCD is dat de accu altijd volledig moet worden opgeladen. Doet u dit niet? Dan ontlaad de accu automatisch. Je moet de accu dus altijd helemaal laten leeglopen. De opvolger van deze accu is de NiMH. De NiMH had weer een ander nadeel. U kunt deze accu wel tussendoor opladen, maar als u de accu een tijdje niet gebruikt dan loopt die automatisch leeg. De opvolger van deze accu is de Li-ion accu. Dit is een accu waarbij alle problemen zijn opgelost. U kunt de accu tussendoor opladen en de accu loopt niet leeg. Het nadeel is de hoge prijs die u betaald voor een schroefmachine met Li-ion accu.

Vermogen op één accu

Als u kiest voor een schroefmachine op accu dan is het belangrijk om te kijken naar het vermogen op één accu. U wilt natuurlijk niet dat u al naar 50 schroeven uw machine opnieuw moet opladen. De meeste machines hebben in de omschrijving staan wat hun vermogen is op één accu. Zo kan een Bosch schroefmachine al snel 550 schroeven inbrengen met een volle accu. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van het vermogen van de accu.

 

Volt of Watt

Als u een schroefmachine op stroom koopt dan heeft u vaak te maken met watt. Kiest u voor een accuboormachine dan krijgt u te maken met volt. De betekenis van Volt of Watt is bij de machines bijna hetzelfde. Watt betekend hoeveel kracht een machine heeft. Als u een hoog aantal watt heeft dan kunt u sneller en eenvoudiger schroeven indraaien. Volt heet ook te maken met de kracht alleen dit keer met de kracht uit de accu. Het aantal volt bepaald hoeveel schroeven de machine kan indraaien met een volle accu. Vaak staat het bij de meeste machines in de beschrijving omschreven. Hoe hoger het aantal volt, hoe meer schroeven u kunt schroeven met de machine. Als voorbeeld schroeft een 14 volt schroefmachine gemiddeld 300 schroeven. Hebt u een 36 volt machine? Dan kunt u rekenen op ruim 500 schroeven met een volle accu. Als u veel gebruik maakt van de schroefmachine dan kan het slim zijn om een hoog aantal volt te nemen. U hoeft zo niet direct uw accu op te laden. Daarbij is een Li-ion accu een echte aanrader voor een langere levensduur van uw machine en accu.

Maximale schroef

U zult in de beschrijving van de diverse schroefmachines al snel zien dat er een maximale schroef is. De maximale schroef is een formaat schroef dat u kunt toepassen in de machine. Het is handig om een beetje een grote maximale schroef te hebben. Dit betekend dat u bijna alle schroeven kunt indraaien met uw eigen schroefmachine. Hier is de machine natuurlijk voor gemaakt en het is natuurlijk handig als die ook alles kan zodat u niet als nog zelf hoeft te schroeven.

 

Bits

Als u een schroefmachine gaat vergelijken dan kan het slim zijn om eens te gaan kijken naar bits. Bits zijn de koppen die u erop klikt om te gaan schroeven. U kunt zo met een kruiskop schroeven en andere soorten schroeven. Sommige machines worden inclusief bits geleverd. Het kan dus slim zijn om dit met elkaar te vergelijken. Het is namelijk handig als u diverse bits heeft om iedere klus met uw schroefmachine aan te pakken. In totaal zijn er vijf verschillende soorten bits. U hebt de Philips, Zeskant, Torx, sleufkop en pozidriv. Naast de verschillende soorten zijn er diverse maten. Met de maat is het belangrijk om rekening te houden met de maximale schroef van uw machine. De meeste gebruikers van de schroefmachine hebben diverse maten bij de hand. U kunt zo bij iedere klus uw machine gebruiken met de juiste bits. Als u de bits niet bij de machine cadeau krijgt dan kunt u deze eventueel los kopen in een bouwwinkel of online.

Ledlampje

Sommige machines zijn uitgerust met extra’s en zo ook de schroefmachine. Sommige merken hebben bijvoorbeeld allemaal extra’s aangebracht. Een leuk voorbeeld ervan is het LED lampje. Het LED lampje zit aan de onderzijde van de machine en schijnt bij op de plek waar u gaat boren. Dit kan handig zijn want zo weet u precies waar u mag gaan sleutelen. Meestal zit het lampje net onder de boor.

Accessoires

Schroefmachine AccessoiresVoor de schroefmachine zijn diverse accessoires te koop. De bits zijn waarschijnlijk één van de belangrijkste accessoires. U kunt hiermee de koppen veranderen zodat iedere schroef past. Als u een accu schroefmachine koopt dan kan het handig zijn om een extra accu aan te schaffen. U kunt zo de accu vervangen als deze leeg is. Bij een Li-ion machine is dit niet echt nodig omdat u de machine aan de lader kunt hangen tijdens het boren. Naast deze accessoires kunt u van bijvoorbeeld het Bosch systeem speciale accessoires kopen om uw machine uit te breiden. Zo kunt u met de boormachine slijpen en soms zelfs vrezen.

Schroefmachine kopen

Als u alle informatie heeft doorgelezen dan heeft u voldoende informatie om een machine te kopen. U kunt direct online een machine uitzoeken en met andere vergelijken. Uiteindelijk kunt u zo een investering doen waar u nog jaren van kunt genieten.