Haakse boormachines

De haakse boormachine maakt het eenvoudig om te boren op de moeilijk bereikbare plekken. U hoeft uzelf niet meer in vreemde bochten te wringen om te kunnen boren. De haakse boormachine kunt u kantelen en in bochten wringen om zo altijd recht te boren op de vreemdste locaties. Het is niet meer lastig om exact te boren in een 90 graden hoek. Deze compacte oplossing is erg handig als u een professionele klusser bent. Als professionele klusser komt u regelmatig in situaties terecht waarbij uzelf in vreemde bochten moet wringen. Als thuisklusser komt u dit misschien minder vaak tegen. Maar als thuisklusser die regelmatig klust kunt u zeker weten aan de slag met deze haakse boormachine.

Haakse boormachine

Haakse boormachines vergelijken

Haakse boormachine kopen

Als u een boormachine voor loodrechte acties wilt aanschaffen dan kan het handig zijn om deze van te voren met elkaar te vergelijken. U kunt zo kijken welk type haakse boormachine het beste bij uw klussen past. Alle belangrijke specificaties om met elkaar te vergelijken hebben we hier voor u op een rijtje gezet. U krijgt zo de kennis die u nodig heeft om de juiste boormachine uit te zoeken. Dit lijstje kunt u bij de machines houden om te kijken wat er precies voor u handig is als u zegt: “Nu ga ik een haakse boormachine kopen!”

Haakse boormachine op accu

De meeste haakse boormachines zijn op accu. Er zijn er slechts een paar met een snoer stroomverbinding. Doordat de meeste machines op accu werken is het belangrijk om te kijken naar het soort accu’s. Er bestaan namelijk drie soorten accu’s voor boormachines.

 1. Haakse boormachine op Li-ion accu
 2. Haakse boormachine op Ni-Cd accu
 3. Haakse boormachine op Ni-Mh accu

haakse boormachine boschDe beste accu om voor te kiezen voor het aanschaffen van een machine die haaks boort is een Li-ion accu. Dit is een accu waarbij de problemen van andere accu’s zijn opgelost. Deze accu loopt namelijk niet leeg als u bijvoorbeelde de Bosch boormachine niet gebruikt, plus, u kunt de accu opladen wanneer u dit wilt. De accu hoeft dus niet eerst helemaal leeg te lopen voordat u de accu weer oplaad. Mocht uw accu dus tijdens een klus leeg zijn dan kunt u de machine gewoon aan de lader hangen terwijl u aan het klussen bent. U kunt ook de accu weer bijladen na afloop van een klus. Zo voorkomt u een lege accu. De accu van een Li-ion gaat ook langer mee dan andere accu’s.

Snellader

Sommige merken boormachines hebben een speciale snellader ontwikkeld. De snellader kan gebruikt worden om binnen een paar minuten de boormachine op te laden tot 75%. Dit is voldoende om direct met de klus aan de slag te gaan. Bij sommige merken is het een accessoire die u kunt aanschaffen. Er zijn ook bepaalde boormachines waarbij u de snellader cadeau krijgt. Bosch geeft bijvoorbeeld bij bepaalde haakse boormachines een snellader cadeau. U hoeft zo nooit meer lang te wachten om in een vreemde houding een gat te boren.

Instelbare kop in graden

De kop van een haakse boormachine, daar gaat het natuurlijk allemaal om. Deze kop is in te stellen in een vast aantal graden. U kunt zo in een bocht van exact 90 graden een gat boren. U kunt zo prima bij onbereikbare punten komen. Bij het vergelijken van de machines kunt u kijken in welke graden u de koppen kunt instellen. Vergelijk ze ook eens in de winkel, zoals de Gamma boormachines. Hoe meer graden, hoe meer mogelijkheden om te boren met de machine. Het is dus belangrijk om te kijken in welke graden u de kop kunt instellen. Dit bepaald exact welke mogelijkheden er zijn met de boormachine.

Koppelen aan de gordelgrip

Voor professionele klusser is er een gordelgrip te koop. Een gordelgrip bevestigt u rond uw taille. U kunt hier gereedschap aan bevestigen die u veel gebruikt. Zo hoeft u niet steeds naar uw gereedschapskist te lopen om gereedschap te pakken. Sommige haakse boormachines kunt u koppelen aan de gordelgrip. U kunt dit vaak lezen in de specificaties van de machine. Dit is een voordeel want zo kunt u de boormachine altijd meenemen naar iedere klus. Als u ineens in een vreemde situatie terecht komt dan kunt u de boor losklikken en direct gebruiken tijdens uw klus. Uiteraard kunt u ook overwegen: ik ga een haakse boormachine huren.

 

Maximale schroef

Boren in diverse materialen gaat eenvoudiger als de schroef groter is. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het formaat dat u het gat wilt maken. Bij de beschrijving van de machines kunt u altijd de maximale schroef vinden. Hier kunt u lezen welk formaat schroef u maximaal op de haakse boormachine kunt klikken. Vaak is de prijs van de machine al een aardige factor. Een duurdere machine kan vaak grotere gaten boren. De haakse boormachine kan gebruikt worden in materialen als hout, staal en aluminium. De maten verschillen ook per soort materiaal waarin geboord wordt. In hout kan vaak de grootste boor geplaatst worden.

Boren en schroeven

boormachines haaksDe haakse boormachine is verkrijgbaar als een boormachine en als een schroefboormachine. Met de schroefboormachine kunt u alleen schroeven. Het voordeel van een haakse schroefboormachine is dat u eenvoudig kasten in elkaar kunt zetten. Bij een bouwtekening zitten vaak vreemde hoeken in het bouwpakket. Met de haakse machine is het niet lastig om deze hoeken te maken. Naast alleen een schroefmachine kan je ervoor kiezen om een boormachine met schroefsysteem te kopen. Deze machine heeft de mogelijkheid om te boren en te schroeven. Ze zijn vaak iets duurder, maar het voordeel is wel dat u geen twee machines nodig hebt om te klussen.

Vermogen van de haakse machine

Net als bij andere boormachines heeft een haakse boormachine een vermogen in watt. Het aantal watt heeft niets te maken met het stroomverbruik van de machine. Het aantal watt bepaald het vermogen van de machine. Hoe hoger het aantal watt, hoe sterker de machine is. Het kan dus een voordeel zijn om een machine aan te schaffen met een hoog aantal watt. Het boren wordt zo eenvoudiger helemaal als u door dikke platen hout, metaal of aluminium heen wilt boren. Met een hoog vermogen komt de haakse machine eenvoudiger door materialen heen.

Toerental regelen

Op de haakse boormachine zit een toerental. Het aantal toeren bepaald hoe snel of hard een machine boort. Afhankelijk van het soort materiaal kunt u bepalen hoeveel toren u nodig heeft. Sommige machines hebben de mogelijkheid om de toeren zelf in te stellen. Dit kan met een speciale schakelaar op de machine.

Accessoires

De haakse boormachine heeft net als andere machines diverse accessoires die u online kunt bestellen. U kunt speciale opbergkoffertjes kopen of een gordelriem om de machine aan te koppelen. Er zijn ook speciale borensets verkrijgbaar of extra accessoires, waarmee de mogelijkheden groter worden. Zoals schuurbladen zodat u met de machine kunt schuren of vijlen. U kunt de haakse boormachine zo voor nog veel meer toepassingen gebruiken dan alleen boren of schroeven. Met de uitgebreide accessoires lijken de mogelijkheden bijna eindeloos. Als u een haakse boormachine gaat uitzoeken dan kan het slim zijn om te kijken wat voor een accessoires ervoor verkrijgbaar zijn. U kunt zo zien welke machine het beste bij u past.

Haakse boormachine kopen

In de winkel of online kunt u zelf een haakse boormachine kopen, van verschillende merken:

   • Haakse boormachine Makita
   • Haakse boormachine Metabo
   • Haakse boormachine Bosch

Een haakse boormachine kopen is niet eenvoudig omdat u kunt kiezen uit diverse merken en prijskassen. Zoals hierboven al aangegeven is er de Makita boormachine en bijvoorbeeld de Bosch boormachine. Online vindt u  de haakse boormachine bijvoorbeeld bij Makita. Gelukkig kunt u met de uitleg van hierboven een heel eind komen. U komt zo te weten wat bijvoorbeeld watt nou echt betekend voor uw machine of de mogelijkheden met bepaalde accessoires. Een haakse boormachine kopen wordt zo een klein beetje eenvoudiger.