Boormachines

Boormachines In de meeste garages of schuren zijn wel één of meerdere boormachines te vinden. De boormachine is dan ook een onmisbaar instrument dat gebruikt kan worden bij allerlei klussen in en om het huis. Er zijn verschillende soorten boormachines in de omloop, dus wanneer u van plan bent om een boormachine te gaan kopen, is het verstandig om te bedenken wat voor soort boormachine u het meeste nodig zult hebben.

Soorten boormachines

Accuboormachine. De naam zegt het eigenlijk al, dit soort boormachine werkt op een accu. Het voordeel hiervan is dat er geen snoer aan het apparaat verbonden is. Deze boormachines kunnen gebruikt worden om te schroeven, te boren in hout, te boren in metaal en om te boren in zachte steensoorten.
Klopboormachine. Deze boor is te krijgen met of zonder snoer. In het laatste geval werkt de boormachine dus ook op een accu. Het verschil met een accuboormachine is dat je met een klopboormachine ook in hardere steensoorten kunt boren.
Boorhamer. Deze hamer zullen de meeste mensen niet snel aanschaffen, omdat deze niet vaak gebruikt wordt tijdens simpele boorklussen. Deze boor is echter wel uitermate geschikt voor ruiger werk. Er kan bijvoorbeeld ook mee in beton gewerkt worden.

Boormachine aanschaffen

Boormachines BoschBoormachines zijn te koop in veel verschillende soorten en er zijn ook diverse merken op dit gebied. Uiteraard hangt hier ook voor een stuk de prijs van af. Daarnaast is er een verschil in grootte en kwaliteit. Een eenvoudige accuboormachine is vaak al wel aan te schaffen vanaf een bedrag van zo’n €30,-. Voor een goede accuschroefboormachine kun je echter zo rond de €150,- moeten neerleggen.

Boormachine kopen: waar moet ik op letten?

Als u een boormachine koopt is het makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Er zijn tientallen (huis)merken: van Bosch tot Makita en van Hilti tot Mekabo. Voor boormachines geldt net als voor veel gereedschap: goedkoop is duurkoop. Maar heeft u wel een pneumatische boorhamer met alle nieuwste snufjes nodig om dat Ikea-kastje in elkaar te draaien? Daarom hieronder een overzicht van de features waarop u moet letten:Boormachines Hitachi

  • Accu capaciteit
  • Koppel
  • Wattage
  • Boorkop
  • Accessoires
  • Opbergkoffer

Meer informatie over deze en andere onderwerpen vindt u op deze site, dus kijk snel verder!