Boormachine

Boormachine Hitachi  De boormachine is één van belangrijkste gereedschappen in je gereedschapskoffer. Als u gaat klussen dan is de kans groot dat u al snel een boormachine nodig heeft. Gelukkig kunt u snel aan de slag als u de juiste machine in huis heeft. Als u een hobbyklusser bent zonder gereedschap dan denkt u waarschijnlijk dat u gewoon een boormachine nodig heeft. Maar gewoon een boormachine bestaat eigenlijk niet. U zult zien dat u al snel een ruime keuze heeft uit verschillende soorten machines. Maar welke machine is voor uw klussen nu eigenlijk de beste? Hieronder leggen wij de verschillen uit tussen de verschillende machines.

Accuboormachine

Boormachine MetaboDe accuboormachine is één van de bekendste boormachines. De machine werkt in plaats van op stroom op een accu. Het grote voordeel van een accuboormachine is dat u nooit meer een stroompunt nodig heeft. Een groot nadeel is dat u niet verder kunt als uw accu leeg is. Wij raden u dan ook altijd aan om een extra accu aan te schaffen bij een accuboormachine. De accuboormachine is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De boormachine wordt vooral ontworpen als schroefboormachine. Doordat de machine op een accu werkt is de machine vaak lichter. Een schroefboormachine heeft niet zoveel vermogen nodig als een klopboormachine. Dit is de reden dat de meeste machines zijn uitgerust met een gewone stroomkabel. Toch is een accuboormachine ideaal voor de kleine hobbyklusser of als u een schroefboormachine zoekt.

Klopboormachine

Boormachine MakitaDe klopboormachine is onder zowel de hobbyklussers als professionele klussers de boormachine met de meeste verkopen. Het voordeel van een klopboormachine is dat de machine vaak zwaardere klussen aankan. U kunt dus niet alleen schroeven, maar u kunt ook een gaatje boren in beton. Toch is het absoluut niet de zwaarste boormachine want hiervoor is er nog de boorhamer. Ondanks dat het niet de zwaarste machine is blijft de machine belangrijk in uw gereedschapskist. U kunt eigenlijk helemaal niet zonder de machine. De prijzen voor een klopboormachine lopen heel erg uiteen. U kunt al een machine voor honderd euro krijgen, maar er zijn ook machines van driehonderd euro. Vaak heeft dit te maken met het merk, kwaliteit en vermogen van de machine. Vaak tellen de mogelijkheden met de klopboormachine ook mee in de prijs.

Boorhamer


Ferm Boorhamer
Een boorhamer werkt net als een klopboormachine met een kloppende beweging. Het grote verschil tussen de twee is het vermogen. De boorhamer is echt bedoeld voor de zware klusser en wordt bijna alleen door professionele klussers gebruikt. Voor de dagelijkse huis tuin en keuken klussen zult u de boorhamer niet snel nodig hebben. Het voordeel van een boorhamer is dat er minder druk van de gebruiker wordt verwacht. Het werk wordt zo voor de gebruiker lichter gemaakt. U kunt zo eenvoudiger door zware materialen heen boren. Als u voor een kleine boorhamer kiest dan kunt u de machine zelfs gebruiken voor klussen met een klopboormachine. Vooral bij het boren in beton is een boorhamer ideaal. Mocht u hier veel gebruik van maken, maar bent u geen professionele klusser dan raden wij een kleine boorhamer aan. U kunt zo de boormachine gebruiken als klopboormachine en boorhamer.

Combihamer

Spit CombiHamer 1100WAls professionele klusser komt u in verschillende situaties terecht en moet u al snel met verschillende materialen werken. Het kan voorkomen dat u met zware materialen moet werken. U kunt dan kiezen voor een combihamer om te boren in harde steensoorten. Het voordeel van de combihamer is dat u de boormachine niet alleen kunt gebruiken om te boren. U kunt de combihamer tevens gebruiken voor lichte beitelwerkzaamheden. Op de combihamer kunt u een beitel aansluiten zodat u eenvoudig tegeltjes kunt wegbreken. Grote beitelwerkzaamheden zijn niet mogelijk, maar voor de lichte klussen is de boormachine uw ideale tool. Mocht u professioneel bezig zijn met klussen dan mag de combihamer eigenlijk niet ontbreken. U kunt zo eenvoudig uw klussen uitvoeren zonder problemen.

Breekhamer

bosch breekhamerZoals de naam het al zegt kunt u met de breekhamer het echte sloopwerk aangaan. U kunt de boormachine inzetten om te beitelen en alles weg te slopen wat u weg wilt hebben. De breekhamer staat vooral bekend om de robuustheid en de kracht, waarmee u een huis eenvoudig kunt renoveren. De machines zijn gemaakt voor meer comfort en gemak bij breekwerkzaamheden. Sommige boormachines zijn voorzien van SDS. Dit betekend dat u verschillende accessoires op de boormachine kunt klikken. Zo kunt u eenvoudig de materialen verzamelen, waarmee u de sloopwerkzaamheden wilt uitvoeren. De meeste hobbyklussers zullen geen breekhamer in huis hebben. Mochten ze er één nodig hebben dan huren ze de machine meestal. Maar als u een professionele klusser bent dan is de kans groot dat u wel eens een breekhamer nodig heeft. U kunt dan er altijd voor kiezen om een breekhamer online aan te schaffen. Online heeft u een grote keuze mogelijkheid uit verschillende breekhamers.

Schroefboormachine

Boormachine Black DeckerEen boormachine die in ieder huishouden gebruikt wordt is de schroefboormachine. De schroefboormachine wordt gebruikt om eenvoudig en snel te schroeven. Sommige klopboormachines hebben de mogelijkheid om ook als schroefboormachine te worden gebruikt. Het nadeel hiervan is wel dat een klopboormachine vaak een zwaargewicht is. Een schroefboormachine is vaak een stuk lichter zodat u sneller kunt schroeven zonder dat het gewicht u uitput. U heeft zo minder kracht nodig om even snel een kastje in elkaar te schroeven. De meeste schroefboormachines zijn voorzien van een accu om het werken met een boormachine sneller te maken.