Accuboormachines

Eén van de meest verkochten boormachines is de accuboormachine. Veel consumenten zien het voordeel van een accu. U hoeft namelijk niet meer lastig te doen met een draad. Daarnaast kunt u eigenlijk overal waar maar wilt boren. Het kiezen van zo’n wireless machine  kan lastig zijn en er is altijd wel ergens een accuboormachine aanbieding. Er zijn een groot aantal machines waaruit u kunt kiezen. We hebben het dan nog niet eens over het aantal merken gehad, zoals een accuboormachine panasonic… Maar waar moet u eigenlijk opletten als u op zoek gaat naar een nieuwe accuboormachines
? Wij hebben onderaan deze pagina een aantal handige punten voor u op een rijtje gezet.

Accuboormachine

Watt

accuboormachine aanbiedingAls eerste is een belangrijk onderdeel van de accuboormachine
watt. U zult zien dat er veel verschillen zijn in het aantal watt bij de verschillende machines. Het grote verschil zit hem voornamelijk in de kracht. Een oplaadbare boormachine haalt zijn kracht uit watt. Hoe groter het aantal watt is, hoe hoger de kracht. Deze kracht kunt u gebruiken om grotere stukken achter elkaar te boren of om te boren in beton. Voor beton is veel kracht nodig. U kunt natuurlijk kiezen voor een boorhamer, maar een klopboormachine met accu kan u nog meer uitkomst bieden. De klopboormachine kan voor vrijwel alles gebruikt worden. Van het boren in hout tot het boren van een gat in beton. Een hoog vermogen aan watt kan hierbij een voordeel voor zijn.

Accu

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een accuboormachine is de accu zelf. Bij het uitzoeken van een draadloze boormachine is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de accu. Hoe lang gaat de accu mee als u hem gebruikt? U wilt natuurlijk niet constant de accu opladen. Daarbij komt weer direct een vraag opzetten. Als u de accu moet opladen, hoe lang gaat dit precies duren? Als dit twaalf uur duurt dan betekend het dat u de accuboormachine twaalf uur niet kunt gebruiken. Dit zijn echt dingen om mee rekening te houden bij het uitzoeken van een boormachine.

 

Verschillende soorten accu’s

Naast de duur van een accu zal u bij een accuboormachine verschillende soorten accu’s vinden. De accu’s werken allemaal op een ander soort techniek. De soorten die u tegen zult komen zijn:

  1. Li-on
  2. NiCd
  3. NiMH

De voordeligste accu’s zijn de NiCD. Het voordeel van deze voordelige accu is dat deze eenvoudig te vervangen is. U kunt voordelig een extra accu aanschaffen en als de oplaadbare batterij stuk gaat kunt u zo weer een nieuwe kopen. Het nadeel is wel dat de accu volledig ontladen moet zijn voordat u opnieuw gaat opladen. U kunt dus niet tussendoor opladen zodat de accu weer vol zit. accu boormachine kopenDe NiMH is iets duurder en kan tussendoor worden opgeladen. Het nadeel van de NiMH is dat de accu vanzelf leegloopt. Als de accuboormachine een tijdje in de kast ligt dan loopt de accu langzaam leeg. U kunt dus een lege boormachine aantreffen als u wilt gaan klussen. De nieuwste accu’s zijn de Li-on. Het zijn de duurste accu’s, maar ze hebben wel voordelen. U kunt de accu eenvoudig tussendoor opladen en de accu loopt niet leeg. Alle nadelen van de NiCD en NiMH zijn dus weggenomen in de nieuwe Li-on accu.

Een goede tip is om bij vrienden die al een accuboormachine Li-on hebben te vragen om een zogenoemde ‘accuboormachine test’. Hierdoor weet je bij het eventueel kopen van een draadloze boormachine wat je kunt verwachten. Ook kun je zo de verschillende typen accu’s makkelijker vergelijken!

 

De mogelijkheden van de accuboormachine

Wilt u een accuboormachine kopen, maar geen idee welke soort? Vroeger was alleen de schroefboormachine op een accu verkrijgbaar. Vandaag de dag kunt u nog veel meer boormachines online bestellen met accu! Zo is er vandaag de dag de Parkside accuboormachine, maar denk ook eens aan de klopboormachine. Als u een complete set wilt aanschaffen dan kunt u het beste voor een klopboormachine kiezen. De klopboormachine kan gebruikt worden om overal gaten in te boren zelfs in beton. Het gaat iets lastiger dan met een boorhamer, maar het lukt zeker weten. Naast gaten boren zitten er vaak accessoires bij om er een schroefboormachine van te maken. Dit is natuurlijk een groot voordeel als u een complete set wilt aanschaffen. Als u een echte thuisklusser bent dan kunt u het beste kiezen voor de complete set met een klopboormachine. U kunt hier jaren mee vooruit en vrijwel ieder klusje kunnen worden uitgevoerd.

Snelheid

De snelheid van een boormachine met accu is ook belangrijk voor de aanschaf. Het is handig om te kijken of u deze zelf kunt instellen. Soms is het handig als u veel snelheid kunt maken, bijvoorbeeld als u in beton gaat boren. Als u een klein plankje gaat schroeven dan is misschien een lage snelheid handiger. Bij de meeste accuboormachines wordt aangegeven of de snelheid instelbaar is. Dit is belangrijk om te weten als u opzoek gaat naar een nieuwe machine. Vooral als u de boor voor meerdere dingen gaat gebruiken dan is een instelbare snelheid handig. U kunt dan zelf bepalen hoe snel uw accuboormachine gaat en zo heel nauwkeurig een gat boren of schroeven aandraaien.

Merk

U zult merken dat er diverse merken zijn waaruit u kunt kiezen bij de aanschaf van een draadloze boormachine. U kunt kiezen uit Bosch, Black & Decker of andere bekende en minder bekende merken. Vaak zijn de minder bekende merken een stuk voordeliger dan een Bosch of Black & Decker. De vraag die u al snel in u opkomt, is welk merk u het beste kunt uitkiezen. Het merk is belangrijk als het gaat om de levensduur. Als u honderd euro voor een accuboormachine betaald dan snapt u natuurlijk dat de levensduur langer zal zijn dan bij vijftig euro. U zult misschien ook denken dat u als simpele huisklusser voldoende heeft aan een onbekend merk. Toch kan het merk wel degelijk uitmaken.
Een accuboormachine gaat bij een huisklusser al snel tien jaar mee als we spreken over Bosch of Black & Decker. Gaan we kijken naar een goedkoper merk dan gaat de accuboormachine zelfs vijf jaar mee. Er zit wel degelijk een verschil in de kwaliteit. Daar komt nog eens de uitgebreide garantie van een Bosch of Black & Decker bij. Als er iets stuk is aan uw accuboormachine dan kunt u dit veel eenvoudiger repareren bij een duurder merk. Bij een goedkoop merk dient u direct weer een nieuwe accuboormachine te kopen, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent.

Accessoires

De meeste accuboormachines worden geleverd met accessoires. Het aantal accessoires dat u cadeau krijgt heeft te maken met de actieperiode of set. U kunt vaak een complete set aanschaffen van Bosch of Black & Decker. Hier zitten meerdere accessoires bij inbegrepen. Bij accessoires kunt u denken aan een handige draagkoffer, borenset of niet geheel onbelangrijk een extra accu. Als u een accuboormachine met extra accu aanschaft dan hoeft u nooit meer zonder boormachine te zitten. U hebt altijd een reserve accu bij u zodat u direct weer aan de slag kunt gaan met uw boormachine.

Voordelen van een accuboormachine

accuboormachine Het grootste voordeel aan de accuboormachine is dat de flexibiliteit van de machine groot is. Uw machine zit niet vast aan een snoer en u kunt flexibel de machine gebruiken. Zelfs in de kleinste ruimtes kunt u een gat boren in muren en planken met uw draadloze boormachine. Nog een voordeel aan de accuboormachine is dat u de machine overal mee naartoe kunt nemen. Hebt u buiten een klusje? U hebt geen verlengsnoer nodig en u kunt direct beginnen met boren. Daar komt nog eens bij dat de meeste accumachines een klopboormachine zijn. Dit betekend dat u de boormachine in vrijwel alle materialen kunt gebruiken. Boren in gips, hout, kunststof of beton is geen enkel probleem met de klopboormachine met uw nieuwe accuboormachine.

Hieronder vindt u een leuke instructiefilm over dit de snoerloze boormachine, maar we verwijzen u voor meer informatie over accuboormachines ook graag door naar deze website van Wikipedia en de website van QS Supplies.

http://www.youtube.com/watch?v=sM1dw7h8wLc